Drupal Hrvatska
10:08 - 08.09.2008. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Novi forum je integriran u http://drupalhr.org, ovaj će ostati read-only još neko vrijeme.

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Site: www.tvoja-muzika.com  (Posjeta: 776 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Shinzon
Početnik
*

« : 13:04 - 05.06.2008. »

Pozdrav.

Ovdje bi mi trebala vaša pomoć. Svaki prijedlog, sugestija ili bilo kakva pomoć sa vaše strane je dobro došla.
www.tvoja-muzika.com
Evidentirano

zblace
Početnik
*

« Odgovor #1 : 18:13 - 17.06.2008. »

tehnicki izvrsno (pretpostavlajm da ce biti vise featura s vremenom)

sadrzajno je prerano komentirati

funkcionalno mi se cini d abi bilo dobro bolje koristiti shirinu a ne samo visinu stranice,
jer danas ljudi redovito tjeraju display oko i preko 1200x800 (moj 2godine star laptop)
osobito oni koji se bave multimedijom i audiom na racunalima

samo sa strane vizualnog-likovnog designa:
* prevelik je kontrast boja
* crno-crveno-bijelo su boje anarhizma, osobito u ovom omjeru
* najupadljiviji dio frontpagea je GoogleAds block i dno stranice, a ne vrh ili sredina
* nema vizualni identitet (3D iscrtane slusalice su jedina grafika), sto u situaciji kad nema bas sadrzaja ne izgleda kao minimalizam ili elegancija vec da je (pre)skromno...
Evidentirano
Shinzon
Početnik
*

« Odgovor #2 : 22:15 - 13.07.2008. »

Evo napravio sam nekoliko izmjena. Mislim da bi to sad bilo ok i naravno doći će još nekoliko featurea ali sve u svoje vrijeme. Zamolio bi ako može par print screena stranice veće rezolucije od 1024x768.
Evidentirano

Renato71
Početnik
*

« Odgovor #3 : 09:55 - 14.07.2008. »

Kao još jedan početnik, ali i kao jedan bez grafičkog talenta, mogu samo reć - svaka čast na trudu.
Trebao si samo napraviti slike prije i poslije, da se usporedi napredak. To sam ja zaboravio kod sebe napraviti :S

Samo provjeri kao izgleda i funkcionira u svim preglednicima. Npr, u Operi se oni prozorčići čudno lociraju, u IE ih nema, samo u Firefox izgleda OK.

PS - "Sve prijedloge, primjedbe, bugove i ostalo šaljite preko kontakt forme" - "forma" je oblik (nečeg), a stranica na kojoj se nešto ispunjava, kao "contact form" je "obrazac" ili "formular".
Evidentirano

Shinzon
Početnik
*

« Odgovor #4 : 11:03 - 14.07.2008. »

Sve sam testirao u FF, IE, Operi i Safariu i jedino mi je to promaklo. Evo sad bi sve trebalo biti u redu, zahvaljujem na zapažanjima.
Evidentirano

bas
Drupal junior

« Odgovor #5 : 17:56 - 23.07.2008. »

Evo da ja dam malo i svoj osvrt, za početak isto estetski:

- onaj kalendar bode malo oči
- na dnu gdje imaš datume ispod linkova bilo bi dobro da ih označiš nekom druom bojom, malo tamnije možda ili da linkove jednostavno promjenish u neku drugu boju jer su ovako linkovi i sadržaj iste boje što nije baš najsretniji usability.
- možda ne bi bilo loše nekakvu ikonicu ubaciti u listu Nova i popularna muzika, ovako izgleda malo nedovršeno

OVako letimično to je to. Ja i dizajn krava i kozmetika, ali ja bi ovo navedeno osobno promjenio. Smješko
Evidentirano
Shinzon
Početnik
*

« Odgovor #6 : 22:12 - 23.07.2008. »

Vidim istu stvar i na drupalhr.org, vrijeme kada je objavljen post na forumu, nije jednako onome koje se pojavljuje u smfforum modulu, tj. u bloku na desnoj strani na početnoj stranici.

Nikako da uskladim to vrijeme. Ima onu opciju sinkronizacije, ali izgleda da ne funkcionira.
Evidentirano

bas
Drupal junior

« Odgovor #7 : 00:45 - 24.07.2008. »

Evo za test s predhodnim postom na forumu, problem je što SMF to sprema kao trenutno vrijeme servera

mysql> select ID_MSG, ID_TOPIC, posterTime, ID_MEMBER, subject, posterName, FROM_UNIXTIME(posterTime, '%m/%d/%Y %H:%i') from smf_messages order by ID_MSG desc limit 1;
+--------+----------+------------+-----------+------------------------------+------------+---------------------------------------------+
| ID_MSG | ID_TOPIC | posterTime | ID_MEMBER | subject                      | posterName | FROM_UNIXTIME(posterTime, '%m/%d/%Y %H:%i') |
+--------+----------+------------+-----------+------------------------------+------------+---------------------------------------------+
|    237 |       32 | 1216850525 |        12 | Odg: DRUPALHR.org irc kanal? | bas        | 07/24/2008 00:02                            |
1 row in set (0.00 sec)

No prilikom kreiranja lista postova za Drupal blok, funckija koja radi problem je smf_format_time a nalazi se u smf_api_2.php u rootu foruma.
U njoj stoji:

Kod:
// Offset the time - but we can't have a negative date!
$time = max($logTime + (@$smf_user_info['timeOffset'] + $smf_settings['time_offset']) * 3600, 0);

Kao što vidiš uzima se u obzir i korisnikova zona koju je postavio u profili i time offset koji je admin postavio na serveru. U idealnom slučaju ako je vrijeme na serveru = vremenu u kojoj si time zoni obje postavke bi trebale biti na 0. I onda sve radi kako treba, ako je to slučaj onda možeš slobodno ovu liniju gore zamijeniti sa:

Kod:
$time = $logTime;

A vrijeme na forumu je (mi je bilo) 1h unatrag za što je kriv Sources/Load.php i linija:

Kod:
        // Setting the timezone is a requirement for some functions in PHP >= 5.1.
        if (isset($modSettings['default_timezone']) && function_exists('date_default_timezone_set'))
                date_default_timezone_set($modSettings['default_timezone']);

Koja je iz baze pročitala:

+------------------------------------+--------------------------------------------------------------------+
| variable                           | value                                                              |
+------------------------------------+--------------------------------------------------------------------+
| default_timezone                   | Etc/GMT-1                                                          |

Dakle taj dio koda treba obrisati kako bi sve radilo kako treba,  barem je tako slučaj na mojem serveru. Ako trebash hosting javi Jezik

Nadam se da sam barem malo pomogao.

Pozdrav
« Zadnja izmjena: 00:54 - 24.07.2008. Napisao bas » Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!