Drupal Hrvatska
10:06 - 08.09.2008. *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Novi forum je integriran u http://drupalhr.org, ovaj će ostati read-only još neko vrijeme.

Forum   Pomoć Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Web-sučelje za prevođenje  (Posjeta: 572 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Renato71
Početnik
*

« : 22:14 - 16.06.2008. »

Nekoliko pitanja...

Na naslovnoj stranici navodi se Grupa administratora, ali popis njezinih članova ne postoji. Je li to interno ograničenje?

Kad odem na uređivanje i odaberem neprevedeno, ispiše i tekstove koji imaju prijedloge, a neki imaju po 3-4 prijedloga. Bilo bi dobro kad bi se mogao vidjeti autor prijedloga i datum.

Gumb "Edit" ima nelogičnu namjenu. Ustvari samo kopira tekst u polje za unos. Trebalo bi ga preimenovati u "kopiraj (u polje za prijevod)"

Gumb "Save suggestion" je pri dnu stranice i bilo bi bolje da se nalazi kao ikona kraj svakog retka. Npr, želim prevesti rečenicu A, pregledavam prijedloge drugih tekstova, slučajno pritisnem "edit" kod druge rečenice D i taj tekst ubacim u pripadajuće polje D, ali to nije polje koje sam ja želio prevesti (A), što se događa ako tad pritisnem "save suggestion"? Hoće li se i A i D spremiti kao prijedlog?

Opcija za poništavnje prijedloga.

Moe li se omogućiti sortiranje prema PO modulima i prikaz takve statistike? Mislim da bi bilo lakše prevoditi i pregledavati više manjih nego jedan veliki modul.

Što je s tekstovima koji su prevedeni lokalno? Može li se negdje vidjeti (samo) taj tekst, doći do njega, vidjeti autor i datum takvog prijevoda?

Kakav je trenutni princip ubacivanja ovih prijevoda u samu distribuciju Drupala?

POZ
Evidentirano

bas
Drupal junior

« Odgovor #1 : 09:37 - 21.06.2008. »

Ovo sučelje je kakvo je, nažalost još nije dovršeno i kao takvo ima mnoo nelogičnosti.
Ovo će u budućnosti biti službeni način za prevođenje Drupala, tu je postavljeno kao prijelazno riješenje.

Jedini pravi način da prevedemo Drupal je da na friškoj instalaciji "natočim" dosad prevedeno i onda u javascript sučelju prevedonimo za svaku stranicu vezane termine. To mi se čini kao najzgodnije riješenje no problem je što tim ljudima moram dat takve privilegije da i neoprezan tj. nazovimo to tako neetičan Namigujem korisnik mogao napraviti veliku štetu i upropastiti tuđi rad. Zato bi grupa ljudi koji prevode trebala biti sačinjena od pouzdanih ljudi. Tko je ozbiljno zainteresiran neka se javi tu na forumu za sad. Ja idem sad upgradeati site pa ćemo vidjeti kako to sve skupa izgleda sa dosadašnjih prijevodom.
Evidentirano
bas
Drupal junior

« Odgovor #2 : 15:03 - 21.06.2008. »

Evo, na http://demo.drupalhr.org nalazi se novo sučelje za prijevod. U njega je ubačen prijevod sa stranice http://prijevod.drupalhr.org.

Za sad pristup na to sučelje imaju Renato i ja. Ukoliko je netko zainteresiran neka se javi za account sa privilegijama za uređivanje prijevoda.
Evidentirano
Renato71
Početnik
*

« Odgovor #3 : 16:36 - 21.06.2008. »

Bas, zahvaljujem na trudu i povjerenju!

Mene, kao i sve željne pomoći, najviše muči slobodno vrijeme. Kako ga sad imam, htio bih to iskoristiti do maksimuma  Cerim se
OK, idem to pručiti pa se još čujemo.
Evidentirano

Renato71
Početnik
*

« Odgovor #4 : 18:23 - 24.06.2008. »

Opet ja---

Evo započeo sam s demo stranicom. Ne psrema izmjene na naslovnoj stranici, ali spremilo je na stranici osobnih podataka.
Takađer, ne mogu pristupiti administracijskom dijelu.

POZ

PS - @bas, ne vidim onaj link koji si spominjao, za učitavanje PO (ako sam te dobro shvatio?)
Evidentirano

Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!